The Jerry Hormone Ego Trip + de Jeugd - Vessel 11


The Jerry Hormone Ego Trip + de Jeugd

The Jerry Hormone Ego Trip

is de Nederlandstalige rock ’n’ roll-band rondom Borre-schrijver, punkrocklegende en De Slimste Mens-verliezer Jerry Hormone. Eerder verschenen reeds de twee uitstekende langspelers ‘Stout! Stout! Stout!’ (2016) en ‘The Jerry Hormone Ego Trip swingt de pan uit!’ (2019), platen propvol nederbiet, orgelpunk, novelty exotica, smartlappencountry en recht-toe-recht-aan-garagerock.

Het afgelopen jaar trakteerde The Jerry Hormone Ego Trip de liefhebbers op een zestal singles. Liedjes met melodietjes aanstekelijker dan de vliegende tering en messcherpe teksten over – bijvoorbeeld – hypochondrie, een metaforische echoput, vreemdgaan, en de economische wantoestand op Corfu.

Fans sliden in de DM’s: ‘Wanneer kunnen we die nummers live horen?’ Programmeurs hangen aan de telefoon: ‘Komen jullie alsje-, alsjeblieft bij ons in de zaal spelen?’ Eigenlijk heeft Jerry helemaal GEEN ZIN en bleef hij liever op de bank hangen, maar hé, z’n vriendin heeft gezegd dat het goed voor hun relatie zou zijn als hij ook ’s een avondje per week het huis uit was, dus hij zet zich er wel weer overheen.

Van zijn frisse(?) tegenzin zal men overigens niks merken, want Jerry is een professional. Live raast en blaast hij over het podium, het publiek opzwepend, dan weer provocerend, terwijl zijn band (zonder Hormone ook wel bekend als The Tambles) speelt op het randje van uit de bocht vliegen. Het muzikale equivalent van een gecontroleerde explosie in je moerstaal: ‘Boem!’

Support: Rotterdam punkrock band de Jeugd

Datum

03 - maart, 2023

Aanvang

21:30

Deuren open

21:00

Entree

€10
Inclusief servicekosten

Koop tickets
Bekijk volledige agenda