Piazzolla's Pubquiz - Vessel 11


Piazzolla’s Pubquiz


Event on facebook

Het jaar 2021: een jaar waarin we langzaam weer naar live muziek mogen gaan luisteren en langzaam weer samen kunnen komen voor een borrel. Gelukkig maar, want er valt iets te vieren; namelijk de 100e verjaardag van de wereldberoemde componist Astor Piazzolla, de koning van de tango. Van oorsprong behoorde deze dans tot het volk van Argentinië, maar hij werd door Piazzolla via meesterlijke composities naar concertzalen getild, wereldwijd. U kent de muziek Piazzolla ongetwijfeld, kunt u zich ‘de traan’ van Maxima nog herinneren? Juist: Adios Nonino van Astor Piazzolla.

Het Arboris Duo slaat deze nazomer de handen ineen met contrabassist William McClain Cravy en in deze unieke combinatie van instrumenten gaan zij op pad in de Randstad om muziek van Piazzolla weer terug te brengen van de concertzaal naar het volk. En dat gebeurt niet zomaar met normale klassieke’ concerten, niet voor het publiek, maar samen met het publiek. In een serie interactieve concerten nemen wij de luisteraar mee naar de wereld van tango, milonga, jazz en klassieke muziek. Ieder concert is tegelijkertijd een pubquiz met allerlei vragen over Piazzolla en alles wat met hem en zijn muziek te maken heeft. Zowel de nieuwkomer als de doorgewinterde concertganger krijgt hiermee een origineel muzikaal programma voorgeschoteld en wordt tegelijkertijd uitgenodigd om te leren over de achtergrond van een compositie, om eens op een andere manier naar een bekend deuntje te luisteren en om iets nieuws te ontdekken. Dit gaan zij o.a. doen op niet-alledaagse concertplekken, zoals ook de terrassen van café’s, restaurants en bierbrouwerijen.

Zondagavond 14 november om 20.00 uur is het Piazzolla Time bij Vessel11 in Rotterdam! Het Arboris Duo (Maren Bosma, viool & Niek KleinJan, slagwerk) slaat de handen ineen met contrabassist Will Cravy om de verjaardag te vieren van de grootste Argentijnse componist aller tijden: Astor Piazzolla. Mis het niet: de muzikaalste pubquiz (met speciale hoofdprijs) van Nederland!

Datum

14 - november, 2021

Aanvang

20:00

Deuren open

19:30

Entree

€10
Inclusief servicekosten

Koop tickets
Bekijk volledige agenda