Parisian Night Suit + Eno Aronds - Vessel 11


Parisian Night Suit + Eno Aronds


Event on facebook

Parisian Night Suit

Parisian Night Suit is het project van Jeroen Reek waarin hij de buitenste regionen van blue-eyed soul, yacht rock, vintage funk, exotica en eighties synth pop verkent.

Het project is enigszins incidenteel ontstaan; Reek rommelde aan met een Rhodes-piano die hij van een vriend had geleend, met de bedoeling materiaal te schrijven voor zijn vaste band Iguana Death Cult. Naarmate hij er verder mee begon te experimenteren, ontstond er een reeks muzikale ideeën die niet pasten binnen de dynamiek van het schrijven van liedjes van Iguana.

De bijnaam Parisian Night Suit is trouwens de verwijzing naar de beruchte scène uit Freaks and Geeks, waarin het personage Sam het titulaire kledingstuk prijkt, tot grote spot van pestkoppen en jocks op de middelbare school. “Daarom past het goed bij dit project”, legt Reek uit. “Omdat Sam het draagt om echt cool te willen zijn, maar het resultaat is precies het tegenovergestelde. Ik wil hele toffe muziek maken, maar eigenlijk ben ik een beetje een kneus.”

De nummers die hij in zijn thuisstudio maakt, zwerven rond in de onontdekte gebieden van Reek’s favoriete invloeden: de psychedelische soul van Allen Toussaint, de eigenzinnige city pop van Haruomi Hosono, de verleidelijke crooners van Bryan Ferry. ‘Droplets’ is een melancholische soul ballad die mediteert over hoe een dieptepunt voelen ook een nieuw begin betekent. Reek: “Op een gegeven moment zing ik een best wel duistere zin, ‘Greeting death with a smile/I’ve been wait for you’. Het nummer belicht de troost in je eigen ellende.”

Verder is de meeslepende funk noir van ‘Who’s Got The Money?’ een pakkend dansvloer-anthem van onvrede. “Ik probeer altijd serieuze onderwerpen te behandelen met een vleugje humor” zegt Reek. “Ik geniet ervan wanneer liedjes een beetje dubbelzinnig blijven, iets om het licht en mysterieus te houden. Ik ben geen gekwelde artiest die het gewicht van de wereld draagt. Ik voel alles net zo intens als de volgende persoon, maar ik probeer altijd de absurditeit van het leven te benadrukken.”

Eno Aronds

Wie had gedacht dat de nieuwste roots sensatie niet uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten zou komen maar uit een grauwe buitenwijk van de havenstad Rotterdam? Zanger en bandleider Aronds in ieder geval niet. Gelukkig werd zijn rauwe talent ontdekt door Little Water Records platenbaas Steffan Hofland tijdens een dronken avond bij hem thuis omdat er toevallig een oude stoffige akoestische gitaar in de hoek stond. Eno werd ter plekke getekend op het label en een band met de beste Rotterdamse roots werd om hem heen verzameld.

Datum

05 - april, 2023

Aanvang

21:30

Deuren open

21:00

Entree

€11
Inclusief servicekosten

Koop tickets
Bekijk volledige agenda