V11 x Guruguru Brain presents: LAIR & Monica Hapsari - Vessel 11


V11 x Guruguru Brain presents: LAIR & Monica Hapsari

LAIR (uitgesproken als ‘lah-eer’, een lokaal dialect voor het Indonesische woord ‘lahir’, wat ‘geboorte’ of ruwweg ‘geboren worden’ betekent) is een zeskoppige psych-soul/funk-groep afkomstig uit Jatiwangi, West-Java , Indonesië. Samen met Monica Hapsari komen ze op 13 augustus naar V11.

De muziek van LAIR en Monica Hapsari laat zich het best vergelijken met de intense en hectische leefomgeving van het noorden van Java: vochtige lucht vermengt met het zilte van de zee, zweetdruppels in de nek van truckers die met een noodgang over de krakkemikkige weggetjes van Pantura rijden en een permanente geur van brandstof die alles overheerst. De muziek is tevens diep geworteld in de traditionele muzikale stroming van ‘Panturan Tarling’, een vorm van hedendaagse grassroot- muziek-/performancekunst die populair is onder de mensen van bepaalde gebieden aan de noordkust van West- en Midden-Java.

Voor LAIR draait het allemaal om de reis en de interactie met de ander. Niet voor niets heet hun laatste album ‘Ngélar’, de term die in hun moedertaal zoiets betekent als: ‘rondgaan om iets te vieren’. Dat belooft wat!

This show is a co-production between V11 and the Rotterdam based label Guruguru Brain (https://gurugurubrain.space/)

Feel like supporting our V11-program? It is now possible to add a small donation to your order – see the ticketlink. All money goes straight towards programming the newest, hottest acts!

 

 

 

Datum

13 - augustus, 2024

Aanvang

21:30

Deuren open

21:00

Entree

€12.50
Inclusief servicekosten

Koop tickets
Bekijk volledige agenda