Festival Downtown - Vessel 11


Festival Downtown


Event on facebook

Op 23 september strijkt Festival Downtown neer in V11. In samenwerking met Cloudhead is een afwisselend internationaal programma samengesteld met optredens van Bricknasty (IE), hackedepicciotto (DE) en Rotterdams eigen  LE MOTAT dat garant staat voor een mooie avond.

Bricknasty (IE)
Bricknasty is een van de meest besproken bands in Ierland. De band ontstond in Ballymun aan het begin van 2020 als een lockdown-studioproject maar sindsdien  uitgegroeid tot een volwaardige band rond zanger en gitarist Fatboy. Met aanstekelijke energie, soulvolle akkoorden en dromerige zang combineert de band R&B, hip-hop en een anarchistische muzikale benadering. De anarchie komt voort uit de roots van frontman Fatboy. Hij groeide op in de Balbutcher Lane-flats en kwam daar in aanraking met verschillende culturen en muziek; van traditionele ballades tot hip-hop, rave en 90s garage.

hackedepicciotto (DE)
Alexander Hacke is een oorspronkelijk lid en de bassist van Einstürzende Neubauten. Beeldend kunstenaar Danielle de Picciotto is mede-initiator van de Berlin Love Parade, een samenwerkingspartner van het elektronische Ocean Club & Monika Werkstatt-project met Gudrun Gut en voormalig lid van de cultband Crime & The City Solution. hackedepicciotto beweegt zich tussen genres als cinematografische drone, industrial, experimentele muziek en spoken word. Ze wisselen af tussen meditatieve gezongen harmonieën en soundscapes tot zware drones en levendige, symfonische stukken die doen denken aan een perfecte mix van bands als OM, Suicide, Dead Can Dance, Low en Arvo Pärt.

LE MOTAT
LE MOTAT (ook bekend als Shenkie, ook bekend als The Guilty Pleaser) is het alter ego van de Rotterdammer Tato Wesselo. Altijd balancerend op het randje  tussen genialiteit en dwaasheid, schrijft en produceert hij Nederlandstalige alternatieve liedjes met absurdistische trekjes zoals “1 Uurtje Verliefd”, “De Mat” en “Gooi JIJ je KOP ’s IN ’t IJS”. Wesselo’s podiumenergie is in de pers al omschreven als ‘een kruisbestuiving van Jett Rebel en Henny Vrienten’.

Festival Downtown
Festival Downtown bestaat sinds 2014 en vindt plaats temidden van het mooiste decor van de wereld; de skyline van Rotterdam. Het Rotterdamse DNA vormt uitgangspunt voor organiserend De Nieuwe Lichting en Rotterdamse scenes en makers zijn daarom prominent aanwezig in het programma, naast internationale niche helden. Voor meer informatie over het programma, check de website van Festival Downtown.

 

 

Datum

23 - september, 2023

Aanvang

20:00

Deuren open

19:30

Entree

€15
Inclusief servicekosten

Koop tickets
Bekijk volledige agenda