Hoe we de muziekscene blijven supporten met muziek gerelateerde activiteiten. - Vessel 11


Hoe we de muziekscene blijven supporten met muziek gerelateerde activiteiten.

V11 opens its doors to local bands for free recording sessions and presents daily radio shows.


18.03.2021

Vorig jaar maart zagen we deze storm van een pandemie niet aankomen. Ook wisten we niet hoe lang dit zou duren. Nu zijn we een jaar verder in deze pauze van shows maar doen we nog steeds ons uiterste best om de muziek door te laten gaan en de muziekscene om ons heen levend te houden.

Na de eerste lockdown deden we alles weer open en voegde we zitplaatsen aan de kant toe. Hiermee konden we weer tijdelijk shows organiseren met onder andere I am Oak, Nina June en Luka. Tegelijkertijd begonnen we met het cureren van DJ avonden op het terras (als het weer meezat) en binnen. DJ Klapsalon en het muzieklabel No Hay Banda werden vaste DJ’s. No Hay Banda oprichter Koen Bouman nam de sets ook op en livestreamde deze. Dankzij dit idee kregen wij ook inspiratie hoe we verder konden toen alles weer dicht moest.

V11 staat normaal bekend om de wilde shows in het ruim die uitlopen van punk avonden in samenwerking met Rotterdam Riot, harde metalavonden met onze vrienden van Baroeg en avonden met de nieuwste indie samen met het team van Rotown. Sinds november hebben we het roer omgegooid en zijn we ons meer gaan focussen op DJ avonden.

We nodigde vrienden en partners uit om doordeweeks elke avond van 20-22 te cureren met DJ’s. Op maandag is onze eigen concertcrew verantwoordelijk voor de muziek. Op dinsdag hebben we het Rotterdamse boekingskantoor Flawed gevraagd om een avond vol techno en beats te verzorgen. Op woensdag wisselen onze partners Rotown en Baroeg met elkaar af voor wat meer gitaarwerk. V11 huis DJ’s DJ Klapsalon en No Hay Banda blijven de donderdag vullen met hun obscure jazz, ambient, electronics en Funk. En elke vrijdag sluiten we de week af met studenten van het Willem de Kooning Honors programma met audio-visueel avontuur met performance-mzuiek en kunstgerelateerde radio shows.

Zoals je ziet zijn we 180 graden de andere kant op gegaan om de boot met nog meer verschillende soorten muziek te vullen! Op ons Youtube kanaal zijn nu 59 radio terug te luisteren (een aantal missen er vanwege copyright problemen) en er komen er elke week meer bij. De volgende stap is om deze radioshows van Youtube weer terug naar de terrassen te brengen als we (mocht alles zoals plan gaan) 15 april weer open gaan. Dan zullen we van woensdag t/m zondag op het terras van V11 weer draaien met de tap gewoon weer open.

Naast de radio shows zijn we ook zoek geweest naar andere manier om in contact te blijven met de Rotterdamse muziekscene tijdens de lockdown. Zo hebben we onder andere een aantal interviews gehouden in onze bekende HotTugs met de Rotterdamse bands Forbidden Wizards en Iguana Death Cult. Achter de schermen hebben we bands ook de kans gegeven om het schip te gebruiken voor opnames. Samen met onze technicus konden bands professionele demo’s opnemen. Tot nu toe hebben we acht bands opgenomen, waaronder Speech Impediment, Global Charming, Pig Frenzy en Knife Massage en komen er nog meer aan. Hierdoor lag alle apparatuur niet al een jaar lang stof te happen.

Om deze tijd fysiek vast te leggen zullen we een compilatie plaat maken waarin een selectie van de opnames op vinyl zal komen. Deze zal komende herfst of winter uitkomen. Ook voor DJ’s hebben we de mogelijkheid om verder te oefenen ondanks alle clubs dichtzijn. DJ’s zijn overdag welkom om te komen oefenen op onze set. Het enige wat we van je vragen is om je eigen koptelefoon mee te nemen. Hiermee kunnen DJ’s blijven oefenen met dezelfde gear als dat ze bij een clubshow zouden gebruiken. Als jij ook wil komen opnemen of oefenen kan je contact opnemen met onze programmeur Keimpe of production master Jim.

Het is een raar jaar geweest maar we kunnen niet wachten om alle resultaten van onze activiteiten van het afgelopen jaar met jullie te delen via ons kleine platform. Mocht je vragen hebben of meer willen weten over onze activiteiten, neem dan contact op met Maija (communications) of Keimpe (programma)!

All pictures by Elmo Taihitu, Koen Bouman and Josefiene Degenaar
HotTug Sessions
Subscribe to our YouTube Channel
Subscribe to V11’s MixCloud
Global Charming’s ‘Office Hell’ & ‘Heal’ at V11 for Front
Speech Impediment Video Recordings at V11maart 18, 2021

Share this article
Facebook / Twitter

Next up: