NOSPRAY PRESENTS: CRACK CLOUD - Vessel 11


NOSPRAY PRESENTS: CRACK CLOUD


Event on facebook

Goed, er bestaan wel meer post-punkbands wier gitaarriffs in prikkeldraad verwikkeld lijken te zijn. Maar het Canadese Crack Cloud is veel meer dan ‘gewoon’ een postpunkbandje. Ja, dit zevenkoppige collectief is een behoorlijk dissonant doch dansbaar spektakel op dat podium; maar Crack Cloud onderscheidt zich door veelvuldig te experimenteren met multimedia en visuele kunst.

Het verhaal rondom de formatie van Crack Cloud is ronduit aangrijpend. Muziek maken vormde voor de band op een gegeven moment een noodzakelijk toevluchtsoord. Sommige leden kampen met een historie van verslaving en geestelijke ziekte, en muziek maken werd een belangrijk bindmiddel voor herstel en troost.

Crack Cloud geeft een behoorlijk vernieuwende, energieke draai aan het post-punk genre: naast het typisch hoekige geluid van Talking Heads, The Pop Group en Devo haalt de band de mosterd uit hiphop, Afrobeat, jazz en elektronica. Met andere woorden: een van de spannendste en meest originele gitaarbands van dit moment.

Datum

23 - augustus, 2019

Aanvang

21:30

Deuren open

21:00

Entree

€12
Inclusief servicekosten

Koop tickets
Bekijk volledige agenda