De Kift - Vessel 11


De Kift

Voor dit evenement heeft De Kift een speciale intieme set voorbereidt die speciaal over de Silent Disco headseats zal gaan. Een speciaal dubbel experiment voor zowel De Kift als voor jou! De band zal twee keer optreden. Bij elke set zijn er maar 50 kaarten beschikbaar!

Bert Wagendorp’s beschrijving geeft goed de band’s energie weer: “De Kift is geboren in een fanfare, gedoopt in punk en opgegroeid tussen muziek en poëzie. Vrolijke muziek vol melancholie. Je moet er van huilen of je krijgt er een grijns van op je gezicht.”

Langs het hoogriet, langs de laagwei.

De Kift kondigt versoepelingen aan!

De asfaltweg? De klinkerweg? De landweg? De waterweg!

Jazeker, mensen, we gaan scheep! En ik snap dat jullie razend nieuwsgierig zijn. Dat zijn we zelf ook! In ons hart weerklinkt zelfs een schalmei! De tijd is bijna daar, mensen! Dan gaan de trossen los!

Ondanks alles presenteerde De Kift vorig jaar mei online, zonder publiek, vanuit Paradiso het nieuwe album Hoogriet. Een aantal nummers op dit album kwam tot stand tijdens de vaartocht die de band in april 2019 maakte met regisseur Sanne Rovers tijdens de opnames voor de documentaire Water Wieg Me. Veel teksten op Hoogriet hebben een directe link met het water. Nu maken we, mét publiek, de cirkel rond!

Wat snerpt daar door de stillenacht?

Wat fonkelt daar in lichte pracht?

Op 24 juni vertrekt het platbodemzeilschip de Vrijbuiter vanuit Hoorn naar zee. Het startschot wordt in cinema Oostereiland gegeven met een speciale vertoning van Water Wieg Mewaarbij De Kift live musiceert. Na de voorstelling gaan we op een muzikale zwerftocht en varen we in negen dagen de staande mastroute naar Zierikzee.

Onderweg leggen we aan in negen steden en spelen vanaf het dek eindelijk deze uitgelezen, feestelijke en opgetogen verzameling nieuwe Kiftmuziek.

Wat sluipt en gluipt en huilt en lacht?

Wat schettert schel, wat fluistert zacht?

Dat is het feest van het hondsvot! Dat is Hoogriet!

www.vrijbuiterzeilen.nl
www.dekift.nl

Datum

30 - juni, 2021

Aanvang

20:45

Deuren open

20:30

Entree

€15
Inclusief servicekosten

Koop tickets
Bekijk volledige agenda