Calls from the Hull Vol. 3 in voorbereiding - Vessel 11


Calls from the Hull Vol. 3 in voorbereiding

Mooi nieuws voor muzikanten in de regio Rotterdam: Vessel11 maakt […]


30.08.2023

Mooi nieuws voor muzikanten in de regio Rotterdam: Vessel11 maakt ook in 2024 een Calls from the Hull compilatie LP. De voorbereidingen voor de opnamen met geselecteerde bands zijn intussen in volle gang.

Het verhaal
Tijdens de coronaperiode moest V11 noodgedwongen de deuren sluiten. Het idee ontstond om de ruimte, apparatuur en onze technicus ter beschikking te stellen aan bands die ondanks de lockdown verder wilden werken aan hun ontwikkeling. Dat resulteerde in de eerste compilatie Calls from the Hull, met daarop intussen welbekende bands als bijvoorbeeld Tramhaus en VULVA. Afgelopen jaar verscheen Vol. 2. De LP’s vormen als het ware een snapshot van de muziekscene op dat moment. Op deze manier wil Vessel 11 de undergroundscene in de regio Rotterdam en de betrokken makers steunen.

We gaan door
De planning is dit werk in 2024 voort te zetten en Vol. 3 uit te brengen. De opnamen beginnen al dit jaar. Vessel 11 riep hiervoor muzikanten uit de  Rijnmond-regio in alle genres die origineel zelf gecomponeerde muziek maken en daarbij (ook) gebruik maken van live instrumentarium op zich aan te melden. Uit een overweldigend aantal aanmeldingen is intussen een selectie gemaakt.augustus 30, 2023

Share this article
Facebook / Twitter