Ones to Watch - Vessel 11


Ones to Watch

The following clips vary from short to long music related documentary recommendations, a couple of teasers and other material for you to enjoy from your screens at home. Hope everyone is safe & sound. Have a nice upcoming weekend everyone!


23.04.2020

Mark Renner – Few Places

 

In deze korte documentaire wordt Mark Renner gevolgd in zijn archiefcollectie Few Traces. Een prachtige collectie aan muziek uitgebracht door RVNG Intl. in februari 2018. Renner begon zelf muziek op te nemen in de jaren 80. Echter, was zijn muziek praktisch onmogelijk om in handen te krijgen. Dit kwam doordat het grotendeels nooit uitgebracht is. Deze documentaire is een goede introductie voor deze mysterieuze artiest.

 

 

DIIV – Starting Now

 

The Fader bracht onlangs de documentaire Starting Now uit. Deze documentaire neemt een kijkje in het verleden, heden en toekomst van de band DIIV. Je krijgt te zien welke hordes de New York-born maar LA-based band moest overkomen terwijl ze hun laatste plaat Deceiver aan het opnemen waren. De film geeft een kort en intiem beeld met de band.

 

 

What’s in My Bag – Surf Curse

 

Kan je je Surf Curse nog herinneren toen ze het ruim bij ons stelten zetten? Dat waren de betere tijden. Eerder deze maand waren ze te gast bij Amoeba’s What’s in my bag. Daarin gaven ze vooral veel film aanbevelingen. Dus heb je niks meer te kijken? Probeer dan eens een van hun aanraders!

 

Keyboard Fantasies: The Beverly Glenn-Copeland Story

 

Op het IFFR zagen we Keyboard Fantasies. Een film over de geweldige outsider en genie Glenn-Copeland. De film is een prachtig avontuur gevuld met dromerige en elektronische muziek van deze klassiek getrainde muzikant. Helaas kunnen we voor nu alleen de trailer laten zien, maar mocht je de film ooit tegenkomen. Dan is deze zeker het kijken waard.

 

Hier is Harry Merry

En hier is nog een trailer. Deze keer met de Rotterdamse legende Harry Merry. Als je bekend ben met de lokale muziekscene van de afgelopen 20 jaar, dan is het onwaarschijnlijk dat je nog nooit van Harry gehoord hebt. Hier is Harry Merry volgt de keyboard componist over een periode van twee jaar. Een intense gefilmde documentaire met veel rare en intieme momenten met de cultheld. Wock & Woll babeeh.

 

IDFA 

Een speciale shout out naar het International Documenatry Filmfestival Amsterdam voor hun lange lijst met gratis documentaires. Wereldwijd gratis te bekijken via deze link.

 

Check ook onze Open Call for Quaran’zine! We horen graag wat je met ons te delen hebt. Muziektips, spookverhalen, grappen of wat dan ook. We willen van jullie horen en geven jullie een speciaal plekje op onze blog. Ook willen we je daarmee onderdeel laten worden van onze zine die uitgebracht gaat worden. Leden zullen deze ook gratis ontvangen.april 23, 2020

Share this article
Facebook / Twitter

Next up: