Tot aan de lente gesloten - Vessel 11


Tot aan de lente gesloten

Vessel 11 op het droge

Vessel 11 neemt tijdens deze tweede COVID-19 lockdown de mogelijkheid om het schip in droogdok te zetten om de tienjaarlijkse inspectie aan de onderzijde uit te voeren. Vanwege de COVID-19 crisis zal de bar en het restaurant gesloten blijven tot april 2021.


16.11.2020

Op 20 november zal het lichtschip meegenomen worden door twee sleepboten (een aan de voorzijde en een aan de achterkant) naar droogdok Jan Blancken in Hellevoetsluis. Deze tocht zal ongeveer vijf uur duren. Ter voorbereiding zal alles wat aanwezig is op het schip vastgezet en opgeborgen moeten worden voor de reis.

Bij het droogdok zal Vessel 11 uit het water gehesen worden. Hier zal de onderzijde van het schip schoongemaakt, (indien nodig) hersteld, officieel geïnspecteerd, gecertificeerd en geverfd worden. Dit zal ongeveer twee weken duren.

Dit project zal gemanaged worden door Wiebe Radstake, een expert in het onderhoud van schepen. De crew van Vessel 11 zal een team vormen die het schip zal schoonmaken en de scheepsromp zal verven.

Het schip zal op zeven december terugkeren naar de Wijnhaven.

Vanwege de COVID-19 crisis zal de bar en het restaurant gesloten blijven tot april 2021. Als de lente begonnen is, hopen we je weer te verwelkomen op ons terras. Ondertussen is Vessel 11 dringend op zoek naar detachering voor de bemanningsleden om te voorkomen dat hun contract in deze periode beëindigd moet worden.

Vessel 11 zal overigens niet volledig stil zijn tijdens de wintermaanden. Stichting Vessel 11, het team achter het muziekprogramma, zal zich voor hun missie om de lokale Rotterdamse muzikanten te steunen doorzetten. Zo zullen de livestreams met DJ’s doorgaan, blijven we  de ruimte en expertise bieden aan bands om opnames te maken en stellen we onze apparatuur vrij voor lokale DJ’s om te oefenen.

En zodra het weer mag, gaan we direct weer concerten organiseren die passen binnen de 1,5 meter richtlijnen. Hierbij zullen we Silent Concerts en DJ-avonden weer organiseren waarbij het schip het podium is en het publiek verspreid aan de kant zit op 1,5 meter afstand. We hebben plek voor meer dan 80 mensen, wat ons het op een na grootste podium (naast Maassilo) van de stad maakt tijdens Covid-19!

We kijken er erg uit naar de heropening van onze bar en restaurant en het concert van Jaya the Cat in de lente.november 16, 2020

Share this article
Facebook / Twitter