Vrooom Presents: Europalia Romania - Vessel 11


Vrooom Presents: Europalia Romania


Event on facebook

In samenwerking met Vrooom zijn we trots om onze eerste samenwerking te presenteren: Europalia Romania, een avond met aandacht voor de Roemeense underground. 

Raze de Soare is een duo van het Future Nuggets label uit Boekarest. Ze scouten en promoten proto-manele muziek, de muziek die je hoorde op Roemeense trouwerijen in de jaren 80 en 90. Future Nuggets eert deze traditie met hun geluid. Ze hebben aan deze stijl bas, rijke synth melodieën en koude psychedelische 80’s sound in gemixt. 

DJ en journalist, Dragoş Rusu zit al jaren diep in de lokale muziekscene om Roemeense artiesten en muziekcultuur te promoten. Dit doet hij als mede-oprichter en editor-in-chief bij het online platform The Attic Magazine. Rusu’s DJ sets staan bekend om zijn grenzeloosheid. In de sets kan je beukende techno of acid house tegenkomen maar ook veel exotischer geluid met Afrikaanse, Griekse. Turkse of Arabische ritmes. Hier en daar komt er zelfs nog moderne gypsy muziek in voor.

Als organisator van de eerste hiphop feesten in Roemenië is Bogman ook de eerste die hiphop show begon op Radio Nova 22, het eerste onafhankelijke radiostation in Boekarest. Nadat hij de lokale scene hiermee had opgeschud, ging hij naar New York om resident DJ te worden voor Apt & Nublu. Tegenwoordig programmeert de all-around DJ voor voor Control Club, een van Boekarest beste alternatieve clubs.

This event is co-organised in close collaboration with Europalia Arts Festival Romania, and Sandwich-Island with support by Pantropical!

Datum

03 - oktober, 2019

Aanvang

20:30

Deuren open

20:00

Entree

Gratis

Gratis toegang
Bekijk volledige agenda