Traumahelikopter + Real Farmer - Vessel 11


Traumahelikopter + Real Farmer


Event on facebook

Traumahelikopter

traumahelikopter is een begrip in de Nederlandse garage-scene. Dat kan ook bijna niet anders als je al 10 jaar meespeelt in de top divisie en nog steeds één van de beste bands uit dit circuit bent. Deze driekoppige slang is verbonden door vriendschap en een gemeenschappelijke liefde voor popcultuur, punk muziek en The Replacements.

Uit dit ijzersterke fundament rijzen krachtige tunes die garant staan voor een flinke dosis plezier en een hoog ‘fuck you gehalte’. Maar laat je niet misleiden door het feestelijke exterieur van de band. De onderwerpen van de nummers zijn introspectief en enorm slim beschreven, vaak een vinger leggend op de toxische muziekindustrie en jezelf en andere liefhebben.

Zo ook op het in nieuw te verschijnen Save Yourself. Deze langspeler komt uit op 20 januari 2023, en dit is een datum met een betekenis voor de heren. Deze dag is het precies tien jaar geleden dat hun titelloze debuut een verpletterende internationale indruk maakte, wat hun Amerikaanse Tours en een plek op Gonerfest opleverde, en Nederland een verbod op pitten in de Oosterpoort bezorgde.

Real Farmer

Begonnen als een punk-trio in 2018, is Real Farmer sindsdien uitgegroeid tot een onstuimig en eigenzinnig post-punk viertal. Met leden van Glitch en Canshaker Pi haalt de band invloeden uit de intensiteit die hedendaagse punk en blues drijft. Nadat ze in 2019 een zelfbenoemde EP op Subroutine Records hebben uitgebracht, zullen zij in het najaar van 2023 dan eindelijk hun eerste album uitbrengen. Naast de ruigere, wat vluchtige nummers, waar de band om bekend staat, zal dit album ook plaats maken voor een meer tedere, melancholische kant.

Datum

25 - februari, 2023

Aanvang

21:30

Deuren open

21:00

Entree

€12.50
Inclusief servicekosten

Koop tickets
Bekijk volledige agenda