Sprints + Rats and Daggers - Vessel 11


Sprints + Rats and Daggers


Event on facebook

*Text from Rotown*

Sprints

In 2019 speelden Karla Chubb, Colm O’Reilly en Jack Callan in een oudere band waar de motivatie ver te zoeken was. Door een concert van Savages ging het vuur de in maag weer branden: met bassist Sam McCann erbij werd het Ierse Sprints geboren. De goudeerlijke, hart-op-de-mouw, vuist-in-de-lucht gitaarsongs volgepropt met messcherpe oneliners en onomwonden ontboezemingen.

Sprints is een band van de waarheid en drie akkoorden, maar dan binnen het punkrockidioom. Het persoonlijke is politiek en vice versa: onderwerpen als het recht op abortus, de daklozencrisis en de klassenstrijd wortelen zich in Chubb’s persoonlijk anekdotes.

Rauw, recht-voor-je-raap en zonder poespas: alle liedjes van Sprints klinken vlot en catchy, maar hebben ook een noisy randje die je door het merg en been voelt. De nieuwste release A Modern Job EP werd geproduceerd door Daniel Fox van Gilla Band, met nieuwe knallers als Im In A Band en Delia Smith in het arsenaal. Sprint dus snel naar de kassa, want dit is een liveband pur sang.

Datum

11 - september, 2022

Aanvang

21:30

Deuren open

21:00

Entree

€10
Inclusief servicekosten

Koop tickets
Bekijk volledige agenda