Ronker + HAMERS - Vessel 11


Ronker + HAMERS


Event on facebook

De Belgische zwaargewichten RONKER onderscheiden zich door hun kenmerkende rauwheid en een soms ongrijpbare eenvoud. Met één been in het gitaargeweld van de jaren negentig, en het andere verstrengeld in de galm van de jaren tachtig, balanceren ze doelbewust op de rand van extremen. Is het zwarte, dreigende en sombere post-punk voor Nine Inch Nails-fans, of is het indie metal? Wie zal het zeggen?!

Het is bovenal een band die je live moet zien; waar de waas van feedback over de agressie heen raast. Weinig gepraat, veel zweet. Toch onthulde de groep begin april 2023 hun spraakmakende debuut-EP, “Self Loathing Self Help.” Deze raadselachtige, luide en dynamische plaat behoudt moedig zijn ruwe randen. Het geluid, snijdend aan alle kanten, neigt vaak naar zware agressie met een sprankelende ondertoon. Als men zich een muzikaal nageslacht van IDLES en Mayhem zou voorstellen, zou het ongetwijfeld het kenmerkende geluid van RONKER zijn.

Het Maasmechelse noiserock-trio HAMERS zal het voorprogramma verzorgen. Hun soundtrack: lawaai van de bovenste plank, dat flirt met de grens van het muzikale en zich maar al te graag nestelt in de kafkaiaanse wereld van dissonantie. HAMERS sleept je mee op een reis naar het hart van de waanzin. Better buckle up.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en V11 en heeft uitsluitend staanplaatsen.

 

 

Datum

14 - juni, 2024

Aanvang

21:30

Deuren open

21:00

Entree

€13.50
Inclusief servicekosten

Koop tickets
Bekijk volledige agenda