TIMBER & BAND – NOT A RELEASE PARTY - Vessel 11


TIMBER & BAND – NOT A RELEASE PARTY

TIMBER

Timber is een singer-songwriter uit de Rotterdam regio wiens Americana-popsongs geïnspireerd zijn door The Beatles, die klinken als Douwe Bob en John Mayer, die je doen voelen, nadenken en soms lachen, in een sfeer van intimiteit en warmte. In 2018 hield Timber een succesvolle release party in V11 voor zijn album Clouds. Hij wilde dit opnieuw doen in 2020 voor zijn toen aanstaande EP It could have been me, maar natuurlijk ‘kwam daar wat tussen’. Dus doet hij het nu alsnog, maar dan zijn Not a release party. Timber spelt de liedjes van de EP (uitgebracht in 2021), nieuwe liedjes en een paar oude, met een semi-akoestische band.

Het Nederlandse magazine Heaven schreef over hem: “On Clouds Timber shows he’s a terrific singer and songwriter and he convinces with appealing melodies, tastfully arranged”.

Over de muziek op It could have been me schreef Bluestown Music:
“Rustgevend, intiem en warm” en “Een geluid dat teruggrijpt naar het singer-songwriter materiaal van Jim Croce en James Taylor”.

Timber treed regelmatig op. In de afgelopen Jaren speelde hij bijvoorbeeld in Kadmium (Delft), Rietveld Theater (Delft), De Vorstin (Hilversum), POPEI (Eindhoven) en recent als support voor Dennis Kolen in Theater Walhalla (Rotterdam).

Support: Martijn Krale
Na jarenlang in rockbands gespeeld te hebben, ontdekte Martijn de kracht van het kleine en stille. Gewapend met alleen een akoestische gitaar op pad, om door middel van liedjes een verhaal te vertellen en zo elkaar te ontmoeten.

Datum

11 - december, 2022

Aanvang

15:00

Deuren open

14:30

Entree


Inclusief servicekosten

Deurverkoop
Bekijk volledige agenda