Release show Kwartet Niek Hilkmann + Buurtbeheer + Weaselface x Cloaca - Vessel 11


Release show Kwartet Niek Hilkmann + Buurtbeheer + Weaselface x Cloaca


Event on facebook

Bijzondere release show waarbij twee Rotterdamse bands nieuw werk presenteren.

Kwartet Niek Hilkman
Het kersverse album van de band rond Niek Hilkmann, die geheel passend en onverhullend Kwartet Niek Hilkmann heet, maakt melding van ‘Kleffe krentenbollen bij het tankstation’. Kent u dat gevoel, daarop aangewezen te zijn? Het is kenmerkend voor het werk van de Rotterdamse liedjesschrijver Niek Hilkmann, die ons in zijn teksten confronteert met de soms absurde realiteit. Die teksten verpakt hij met zijn band in muziek die schatplichtig is aan Jonathan Richman of de primitieve rock ’n roll van The Velvet Underground.

Op 22 november komt Hilkmann en zijn gezelschap naar V11 om hun kersverse en tweede album getiteld Koele Meren aan ons voor te stellen. Het promo-apparaat rond de band verwoordt het als volgt: ‘Koele Meren is een plaat geworden die aan de oppervlakte luistert als een uitstekend Nederlandstalig alternatief popalbum, maar bij nadere bestudering een verzameling songs prijsgeeft waar iedereen die wel eens worstelt met het hoe en waarom van dit leven troost en herkenning in zal vinden. „Er is nog niets verloren, het zit alleen maar tussen mijn oren”.’

Buurtbeheer
De sociale woningbouw punkband uit Oud-Charlois Buurtbeheer komt naar V11 met hun door B-films aangewakkerde activisme. Ze presenteren vanavond hun nieuwe en op vinyl verkrijgbare single Vechtclown. Buurtbeheer in een notendop: ondersteund door de primitieve ritmes van basgitarist Sebatosh en drummer Yokolina, zingt Jacco Weener over oorlogsveteranen, de woningbouwcorporatie en het leven in een achterstandswijk. Hun eerste EP, ”Een orgie van geweld”, brachten ze in mei 2022 uit op cassette via het Smikkelbaard label, gevolgd door de kersthit “Slopen = Sterven”.

Weaselface x Cloaca (DJ set)
Achter deze namen gaan de Rotterdamse underground coryfeeën Shalita Dietrich en Florian Veenhuis schuil.

 

 

Datum

22 - november, 2023

Aanvang

20:00

Deuren open

20:30

Entree

€10.00
Inclusief servicekosten

Koop tickets
Bekijk volledige agenda