Cape Sleep - Vessel 11


Cape Sleep

Cape Sleep is de nieuwe band van Nederlandse artiest Kim Janssen, die eerder drie albums onder zijn eigen naam uitbracht. Het nieuwe album Video Days dat in februari 2024 verschijnt wordt het debuut voor de nieuwe verschijningsvorm: Cape Sleep.

Onder de nieuwe naam vervult Janssen zijn wens om in een band te spelen. Zijn liedjes zijn niet langer enkel autobiografisch maar zijn sprookjesachtige verhalen vol personages die van plaats naar plaats zwerven. Het is alsof je als luisteraar een theater binnenstapt.

Het album Video Days staat bol van nostalgie; het is een liefdesbrief aan de popcultuur uit het verleden met verwijzingen die uiteenlopen van oude Westerns en Disney-films uit de jaren ’90 tot REO Speedwagon-nummers en musicals van Lerner en Loewe. Op het album reis je door de tijd, van synthpop uit de jaren ’80, via soft rock met strijkers uit de jaren ’70, tot en met hedendaagse pop.

Het nieuwe album is Janssen’s meest gefocuste en aangrijpende werk tot nu toe. Tegelijkertijd keren elementen van zijn oudere werk terug, zoals het gebruik van een breed scala aan instrumenten en het uitnodigen van gastmuzikanten. Het album bevat dit keer bijdragen van onder meer Remy van Kesteren, leden van Klangstof en Moss. Orkestarrangementen zijn geschreven door Paul Jacob Cartwright (Father John Misty) en uitgevoerd door leden van Stargaze en het Metropole Orkest.

Hoe die rijke pop van Cape Sleep live uitpakt, kun je beleven op woensdag 14 maart in V11.

Wil je graag het V11-programma supporten? Dat kan! Via de ticketlink is het mogelijk om een kleine donatie toe te voegen bij je aankoop. Alle opbrengsten gaan direct naar het programmeren van de nieuwste, vetste acts!

 

Datum

14 - maart, 2024

Aanvang

21:30

Deuren open

21:00

Entree

€11.00
Inclusief servicekosten

Koop tickets
Bekijk volledige agenda