Smudged + Cymbaline (SOLD OUT) - Vessel 11


Smudged + Cymbaline (SOLD OUT)


Event on facebook

*Text from Rotown*

Smudged

De groene plaag die Smudged heet raast al enkele jaren door het landschap. Iedere persoon die met dit collectief te maken heeft gehad kan het navertellen: de waanzin regeert. De wisselwerking tussen de oerkracht van slagman/beroepsagitator Bart Hoogvliet en de inventiviteit van duizendpoot Mink Steekelenburg zorgt voor spektakel alom.

Smudged gedijt even goed op grootschalige festivalpodia als de vieze, met zweet en bier doordrenkte keldertjes. Het begon een beetje als een impulsieve grap: Hoogvliet en Steekelenburg wilden op Eendracht Festival staan en besloten houwtje-touwtje gewoon te gaan spelen zonder plan voor ogen.

Dat loopt een klein beetje uit de klauwen: juist die onberekenbaarheid zorgde dat iedereen die Smudged boekt ze terug blijft vragen. Jim Impelmans en Victor Heijink sluiten zich aan en de band ontwikkelt zich tot een van de spannendste live-acts van Nederland.

Nog steeds is er geen touw aan vast te knopen, maar door de jaren heeft Smudged haar sound verder uitgediept en verfijnd. Voor aankomend werk dook Smudged opnieuw in de Epic Rainbow Unicorn Studios van Simon Akkermans, met o.a. de nieuwe single Blisters als resultaat. Vanavond viert de band de release van hun debuut-EP in stijl: met een prettig chaotische mix van fuzz, harde electro, kraut en post-punk.

Datum

11 - november, 2022

Aanvang

21:30

Deuren open

21:00

Entree

€11.50
Inclusief servicekosten

Koop tickets
Bekijk volledige agenda