Zaterdag 22 December 2019
Deur open: 21.00
Aanvang: 21.30

Slopen is een eenvoudig karwei voor hardcore/punk alliantie Ploegendienst. Er zijn tenslotte genoeg irritaties in het dagelijks leven om je over op te winden. Ploegendienst heeft meer dan genoeg ammunitie bijeen geraapt om alles met de grond gelijk te maken: de helse toeristenplaag, die oubollige OV-poortjes, het godganse systeem.

Aanvoerder is niemand minder dan Ray Fuego (SMIB), verbaal brandstichter en superieur aanjager, een man die met lichaam en geest ieder stukje onrecht op de meest bijtende, expliciete manieren ontmantelt. Zijn compagnons hebben in het verleden veel zweetdruppels geinvesteerd in bands als Aux Raus en Adolf Butler. Dan weet je wel hoe laat het is.

Ploegendienst komt in V11 doen waar het voor gebouwd is: met ijzeren toorn de boel opknappen en opnieuw inrichten. Het is weliswaar een (nood)zakelijke transactie, deze band omarmt het aurale geweld met wrang plezier. De toorn van Ploegendienst is vluchtig, niet geheel pijnloos, maar altijd belachelijk opwindend.

Voorprogramma wordt verzorgd door Richie Dagger, ook niet de meest subtiele band. Powerpop, noisepunk en post-grunge projectielen die kraken en zoemen als een machine op het breekpunt van ontploffing.

Klinkt als: straffe onrechtbestrijdende betonblokpunk