Thursday 14th March 2019
Door open: 21.00
Program Starts: 21.30

Vanavond in de V11 een double bill van twee veelbelovende jonge gitaarbands: de shoegazers van Manon Meurt en de garagepop van ARXX.

Manon Meurt uit Tsjechië schrijft ontzagwekkende shoegaze-songs die tot ver buiten de sterrenhemel lijken te reiken. Wat de band onderscheid van genre-genoten is het pop-georienteerde geluid. Bij de meeste shoegazebands schuilen de vocalen op de achtergrond van all die kolkende gitaareffecten. Bij Manon Meurt treden de kraakheldere zangharmonieën van Vojtěch Pejša en Kateřina Elznicová juist op de voorgrond. Het kwartet staat bekend om nogal wat volume, dus we waarschuwen alvast: oordopjes in! Die overweldigende geluidsmuren zorgen juist dat Manon Meurt zo’n indrukwekkende ervaring is.

Ook indrukwekkend, maar van een hele andere orde, is garagepopduo ARXX. Op Left Of The Dial maakte het Britse duo Hannah Pidduck (zang/gitaar) en Clara Townsend (zang/drums) behoorlijk veel indruk met hun combinatie van puntige indiepop en vlijmscherpe ragpunk. Statements, losse haren, spontane oerschreeuwen van geluk en verdriet: ARXX is een band die elke show speelt alsof het hun laatste is. Onder het ruis van de versterkers, het smerige slagwerk en salvo’s waarheidsbommen schuilen best fijnzinnige liedjes. De twee dames rekenen bijvoorbeeld Dolly Parton, Kate Nash en Bright Eyes tot grote inspiratiebronnen.