Zaterdag 28 april 2018
Zaal open: 21.00
Aanvang: 21.30

Klinkt als: The Stooges, DOOL, Hawkwind, Black Sabbath

Vanavond een bulldozer van een band, die optredens inluidt met primordiale protopunk en afsluit met een kosmische geluidsmuur-des-doods. We kunnen het slechts over één band hebben: Death Alley. De band rondom voormalig The Devil’s Blood-gitarist Oeds Beydals, een van de meest geduchte live-acts uit het circuit, is terug om de luisteraar mee te sleuren naar onbetreden contreien binnen de harde gitaarmuziek.

De opvolger van het volprezen Black Magick Boogieland heet Superbia, dat een heel ander beeld schetst dan zo’n idyllische  Amerikaanse buitenwijk met keurig gemaaide grasvelden en parkeergarages. Eerder een ingewikkeld en duister labyrinth van kadavers en schaduwen, waarin de dreiging continu in de lucht hangt: spannend, grensverleggend en vol mysterie.

Death Alley is dus weer wakker na een noodzakelijke winterslaap… en de straten zijn niet meer veilig. Als Black Magick Boogieland de stormram voorstelt die de hellepoorten openbreekt, vertegenwoordigt Superbia de plaag die lichaam en ziel overspoelt. Een plaag die eerst raakt op de pijnlijke plekken; als je een show van Death Alley kranig doorstaat, is het een emotioneel overweldigend, levensbevestigend tafereel.

+ support : Supersonic Blues