Zondag 30 april 2017 bestaat Rotown 30 jaar! We vieren hen verjaardag door 30 dagen lang elke dag een programma bieden dat is uitgekozen door een speciale host!

The Hubschrauber + Waltzburg wordt gehost door Simon Akkermans

Vanavond is de host niemand minder dan Simon Akkermans, huisproducer van EpicRainbowUnicornStudio en voormalig lid van C-Mon & Kypski. Akkermans werkte in recent verleden met succesvolle jonge bands als Bombay, Mister & Mississippi en The Great Communicators. Op deze avond wederom twee nieuwe namen om in de gaten te houden: The Hubschrauber & Waltzburg!

Bands hebben in het verleden behoorlijk wat creatieve invalshoeken bedacht om hun muziek te lanceren, maar Nijmeegs indierockcollectiefThe Hubschrauber legt de lat nét even wat hoger. Het debuut Kepler-186f wordt komend jaar namelijk letterlijk de ruimte ingeschoten. Als de buitenaardse wezens ooit kennis maken met onze aardkloot, is het geruststellend dat The Hubschrauber het eerste is wat ze te horen krijgen. De band weet namelijk een prachtig universum te creëren waarin moderne pop en gruizige, verwilderde nineties gitaarherrie samen in perfecte harmonie leven.

Over het Nijmeegse Waltzburg is nog niet zo gek veel bekend, maar datgene wat we wél ingefluisterd kregen belooft veel goeds. Een van de vroegste wapenfeiten: Simon Akkermans heeft vier maanden in de studio doorgebracht met Waltzburg om het debuutalbum op te nemen. De band maakt speelse indiepopliedjes met een overvloed aan stijlen die slim verstopt zitten. Denk aan Real Estate, Devo, Balthazar en Vampire Weekend. Dit is de eerste introductie voor Waltzburg, dus het wordt ongetwijfeld een speciaal optreden.


Zaal open: 21.00 uur. Aanvang: 21.30 uur.
Entree: €5 (excl. servicekosten)
Tickets: http://bit.ly/2n3kZEO

Join the Facebook Event