De b-kant is niet je gemiddelde nederlandstalige bandje. Tuurlijk, je hoort er best wel eens wat in terug van bijvoorbeeld Doe Maar, Krang, Spinvis of De Dijk, maar zo makkelijk laat de band zich niet vangen. De b-kant is geboren uit de krochten van de ziel van zanger en liedschrijver Bas Bonthuis. Zijn huiskamer was ook de studio het eerste album van de b-kant. De acht nummers erop laten je kennis maken met (slechts een klein deel van) de piekersessies en dwingende overpeinzingen van een man die net zo kritisch is op de maatschappij als op zichzelf.

Live plaatsen zes mannen de nummers in een ander daglicht. Hoewel het kan betoveren met belletjes en kopstemmenkoortjes, mag het ook psychedelisch scheuren en beuken. Het kan van ver naar dichtbij en van geroosterd vlees naar principieel vegetarisch. Het podium brengt de ruimte voor wat een huiskamerstudio niet toelaat.

Het album heeft geen titel. Dat kan natuurlijk ook. Het was inmiddels cd van de week bij Dolf Jansen’s Afslag Thunder Road. Hij vond bijvoorbeeld: “het is fijn, het is spannend, het is onherkenbaar leuk”.

Op 21 april presenteren zij hun nieuwe titelloze debuutalbum op V11!
Ticket: €7,50 inclusief album

https://www.eventbrite.co.uk/e/tickets-de-b-kant-live-in-v11-21-04-2017-32085719250